Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

blogovision2012: δεκατρία

Tindersticks - The Something Rain | Lucky Dog

" "Χιτς, το να φτιάχνεις κανόνες για το πώς να πίνεις μπορεί να 'ναι σημάδι ότι 'σαι αλκοολικός" μου είπε κάποτε ο Μάρτιν Έιμις πειράζοντάς με. (Στον Αντόρνο θ'άρεσε πολύ κι αυτό). Φυσικά, το να παρακολουθείς το ρολόι περιμένοντας να φτάσει η ώρα για ν' αρχίσεις μάλλον είναι κακό σημάδι, αλλά να μερικές απλές συμβουλές προς τους νέους. Μην πίνεις με άδειο στομάχι γιατί το κύριο νόημα του ποτού είναι να νοστιμεύει το φαγητό. Μην πίνεις αν έχεις ακεφιές - είναι κακό γιατροσόφι. Πίνε όταν είσαι καλοδιάθετος. Το φτηνό ποτό είναι ψεύτικη οικονομία. Δεν αληθεύει ότι δεν πρέπει να πίνεις μόνος γιατί μπορεί αυτά να 'ναι τα ποτήρια που θα σου χαρίσουν τη μεγαλύτερη ευτυχία. Τo να ξυπνάς με πονοκέφαλο είναι κακό σημάδι και μην περιμένεις να σε πιστέψουν αν καταφύγεις στη δικαιολογία ότι δεν θυμάσαι καλά το προηγούμενο βράδυ. (Αν πράγματι δεν θυμάσαι είναι ακόμα χειρότερο σημάδι). Απόφευγε όλα τα ναρκωτικά· σε κάνουν βαρετό και ο στόχος τους δεν είναι -όπως της κρίθης και της αμπέλου- να ζωηρεύουν τη συντροφιά. Πρόσεξε μην καταλήξεις να πίνεις μόνο σκοτσέζικο σινγκλ μολτ γιατί όταν ταξιδεύεις σε υπανάπτυκτες χώρες δεν θα 'ναι εύκολα διαθέσιμο. Μη διανοηθείς ποτέ να οδηγήσεις αμάξι αν έχεις πιει έστω και μία σταγόνα. Είναι πολύ χειρότερο να βλέπεις μια γυναίκα μεθυσμένη απ'ότι έναν άντρα - δεν ξέρω γιατί ισχύει αυτό, όμως ισχύει. Μην είσαι ποτέ υπόλογος γι'αυτό."

Όταν θα ακούτε αυτό το άλμπουμ είναι πολύ πιθανό να θέλετε να πιείτε κάτι με αλκοόλ, γι'αυτό καλό είναι να διαβάσουμε τις συμβουλές του Χίτσενς. 
Δεν πίστευα ότι θα έβγαζαν τόσο καλό άλμπουμ το 2012· τη στιγμή που έφτασε η αρχή του παραληρήματος στο Frozen (if i could just hold you), ενώ το άκουγα στο youtube, έψαχνα ήδη link για να το κατεβάσω.


so far: 20.Sigur Ros-Valtari, 19.Portico Quartet-Portico Quartet, 18.Kendrick Lamar-good kid,m.A.A.d city, 17.Fat Jon-Rapture Kontrolle, 16.Grizzly Bear-Shields, 15.Ty Segall Band-Slaughterhouse, 14.Wynter Gordon-Human Condition:Doleo

Δεν υπάρχουν σχόλια: